Het Nevelvolk 1
DEEL 1 VAN TRILOGIE
Het Nevelvolk 1
 
HET NEVELVOLK 1
Ze Is Zo Betoverend

Styloïde + Katia Even
Dark Dragon Books | 48 p. | € 19,95 (HC)
Tortelen
Er is gerust plaats voor goed getekende erotiek in onze stripcollectie, en als het ook nog eens een leuk verhaal heeft, is dat uiteraard mooi meegenomen. Dark Dragon Books bedient ons op onze wenken door de trilogie Het Nevelvolk te vertalen. Deze fantasystrip met blote minifeetjes is het werk van Styloïde en Katia Even. Deze laatste kreeg inmiddels een positie als collectiedirectrice van erotische strips bij de Waalse uitgeverij Kennes die vanaf dit jaar zelf meer in het Nederlands wil uitgeven.

Katia Even voert een volk van miniwezens op. Ze kunnen vliegen op bijen en wonen in het Drakenrotswoud. De taak van de feetjes is de lente laten ontluiken. Daarvoor moeten ze eerst carneoolsteentjes halen die hun vleugels doen groeien. Daardoor kunnen ze de hele lente lang op grotere hoogte ronddartelen en het bos bevruchten. Het is weldra de beurt aan de nu nog vleugelloze Alina om naar de Drakenrots te gaan om haar vleugels te krijgen, maar Alina zette mechanische vleugels op punt. De op rituelen en tradities steunende koningin vindt dat maar niks. Alina hokt en "tortelt" samen met Amandil, een kobold, die maar in één ding geïnteresseerd lijkt. Dat krijgen we dan ook in sensuele, maar niet verregaande scènes te zien. Wanneer de koningin Alina wegstuurt nadat haar minnaar ziek is geworden, gaat ze op pad om moderne methodes uit te zoeken om haar geliefde te genezen. Ze bezoekt eerst een tovenares met een voorgeschiedenis en met wie ze lesbisch vertier beleeft voordat ze kwaadschiks bij een volk van wachters belandt. De zoon van de koning ziet Alina wel zitten. Er volgt opnieuw getortel en ze kan haar reis naar de Nevelberg voortzetten, maar er lijkt toch iets niet in orde met al wie met Alina optrekt.

Het naakt in Het Nevelvolk is niet aanstootgevend. De figuurtjes lijken op flexibele gummipoppetjes. Penetratie blijft beperkt tot vingervlugheid. In seksscènes met jonge heren zijn hun jongeheren nooit volledig te zien. De personages van Styloïde zijn nice, de zachte snoepjeskleuren een lust voor het oog. Voor wie de in your face borsten en billen van Druuna too much to handle vindt, is Het Nevelvolk in het fonds van Dark Dragon Books een aardig alternatief.
DAVID STEENHUYSE --- maart 2020