Nevada 1
COMPLEET VERHAAL
Nevada 1
KLIK
voor andere strips van
Colin Wilson


KLIK
voor andere strips van
Fred Duval

KLIK

voor andere strips van
Jean-Pierre Pécau
NEVADA 1
Lone Star

Colin Wilson + Fred Duval / Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij L | 56 p. | € 9,95 (SC) • € 18,95 (HC)
Aanwinst
Nevada speelt zich af in een belangrijke — en boeiende! — overgangsperiode in het filmmilieu van Hollywood toen acteurs nog het eigendom waren van filmstudio's. Scenarist Fred Duval leidde de nieuwe reeks als volgt in: "De jaren 1920, het tijdperk van de stille film loopt op zijn einde... de talkies komen eraan. Hollywood is nog steeds een paradijs, maar niet voor lang meer. Dankzij een eigenzinnige levensstijl die de Amerikanen schandaliseerde, worden de filmstudio's weldra verantwoordelijk gesteld. De Hays-code loert om de hoek. Ondertussen beheren Hollywoodmanagers hun sterren zoals ze altijd hebben gedaan: naast de set mogen ze doen wat ze willen zolang ze op tijd komen en hun dialogen kennen. Als dat niet het geval is, doet Hollywood een beroep op Nevada Marquez..."

Die Nevada Marquez rijdt op een motor in plaats van een paard en hoewel de setting wat moderner is, ademen het verhaal en de tekeningen alles van een western uit. Een schietduel met een zelfgenoegzame, risico's zoekende acteur, saloons met klapdeuren, een ratelende Gatling, een spel van eer en bedrog en decors in stoffige woestijn- en rotsdecors... Vooral Colin Wilson, ooit de tekenaar van De Jonge Jaren van Blueberry, voelt zich duidelijk in zijn sas. Hij wordt dan ook prima bediend door de senaristen Fred Duval en Jean-Pierre Pécau met wie hij al de thrillerreeks Wonderball maakte.

Als opener van een trilogie heeft dit album zelf al een start, midden en einde die je een voldaan gevoel zullen geven. Het hoofdpersonage herbergt nog wat mysteriën die gevoed worden door zijn bazin, een filmproducer die hem de opdracht gaf de weggelopen westernacteur Lone Star te zoeken.

Deel 2 is al uit in het Frans. Uitgeverij L spaart het op tot volgend jaar om er het tempo in te houden. Nevada is alweer een aanwinst voor hun fonds.
DAVID STEENHUYSE --- oktober 2020