De Meester-chocolatier 2
DEEL 2 VAN TRILOGIE
De Meester-chocolatier 2
KLIK
voor andere strips van
Chetville


KLIK
voor andere strips van
Eric Corbeyran
DE MEESTER-CHOCOLATIER 2
De Concurrentie

Chetville + Eric Corbeyran / Bénédicte Gourdon
Daedalus | 72 p. | € 8,95 (SC) • € 19,95 (HC)
Chocochoque
In dit tweede deel van de trilogie rond chocolatier Alex Carret volgen we zijn eerste stappen in het opstarten van een nieuwe zaak. Door een aantal sabotagepogingen van een concullega en de vestiging van een filiaal van een chocoladeketen op een steenworp van zijn winkel, gaat het hem aanvankelijk niet erg voor de wind. Alex is echter niet iemand die snel bij de pakken blijft zitten en samen met zijn vrienden laat hij zich niet tegenhouden om zijn droom effectief te realiseren.

De slechte verstaander zou deze De Meester-chocolatier de zoveelste formulestrip van veelschrijver Eric Corbeyran kunnen noemen. Die heeft zich de laatste jaren immers weten te ontpoppen tot de koning van de culinaire conceptreeks. Bodegas, Châteaux Bordeaux, Cognac, In Vino Veritas, Café Noir,... Ze vissen allemaal min of meer in dezelfde smaakvolle vijver. Herkenbaarheid troef dus, maar we hebben Corbeyran ook nog geen enkele keer op een slecht scenario kunnen betrappen. Ook hier weet hij (bijgestaan door Bénédicte Gourdon) een op zich nogal banale UNIZO-cursus op te krikken tot een fijne vertelling waar de onzekerheden van de hoofdpersonen je met het verhaal doen meeleven.

Bovendien heeft tekenaar Chetville (Denis Merezette) de personages nu beter in zijn vingers zitten dan in het eerste deel. Lezen over chocolade is beter voor je cholesterol dan het effectief consumeren ervan, maar toch zijn we tijdens het schrijven van deze bespreking weer enkele keren langs de snoepkast gepasseerd. Zou Corbeyran dan toch betaald worden door de reclamemaffia om subliminale boodschappen in zijn strips te smokkelen?
MARIO STABEL --- december 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: