Het Masker van Duizend Tranen 1
DEEL 1 VAN TWEELUIK
Het Masker van Duizend Tranen 1
KLIK
voor andere strips van
David Chauvel
HET MASKER VAN DUIZEND TRANEN 1
De Dood Reist Met Me Mee

Ali Roberto + David Chauvel
Blloan | 64 p. | € 17,95 (HC)
Niet de zoveelste samoeraistrip
Tijdens een veldslag op de vlakte van Mizushiro, in het zevenentachigste jaar van de Wilg, vallen de nodige slachtoffers. Een treurende Sadakio biedt haar eigen lichaam aan als beloning voor de soldaat die haar wil helpen het stoffelijk overschot van haar geliefde Kobuto weer naar huis te brengen. Hoewel Masamura geen gebruik maakt van het aanbod, krijgt hij wel een zwak voor Sadakio en haar plan om Kobuto weer in haar armen te sluiten. Terug in haar geboortedorp wil Sadakio haar verloren geliefde weer naar het rijk der levenden halen met het Masker van de Duizend Tranen. Met dit masker kan ze naar de Zwarte Bronnen en daarmee de doden weer tot leven wekken. Samen met Masamura gaat ze naar de locatie waar het masker volgens de legenden zich zou bevinden en onderweg komen de nodige uitdagingen op hun pad. Masamura blijkt minder onschuldig te zijn dan hij zich wil voordoen en als lezer ontdekken we langzaam zijn verleden. Om Sadakio verder op weg te helpen, gaat hij zelfs als prijsvechter aan de slag. Wanneer hij voldoende klappen heeft opgelopen, maar ook genoeg heeft verdiend, kan zij verder met haar zoektocht.

Het uitgangspunt is lezenswaardig en we hebben hier zeker niet te maken met de zoveelste samoeraistrip. Een afgerond verhaal in twee delen wordt ons beloofd en we zijn benieuwd naar het afsluitende deel.

Scenarist David Chauvel (bekend van onder andere Wollodrïn, Zeven en Cosa Nostra) weet hoe hij een verhaal kan schrijven en de tekeningen van Roberto Ali hebben ons positief verrast. Ze zijn sfeervol en passen goed bij het verhaal.
DAI HEINEN --- mei 2020