Game Over 19
COMPLEET VERHAAL
Game Over 19
KLIK
voor andere strips van
Adam


KLIK
voor andere strips van
Midam

KLIK

voor andere strips van
Patelin
GAME OVER 19
Beauty Trap

Adam / Midam + Midam / Patelin
Dupuis | 48 p. | € 7,50
Midam strikes again
Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo wordt quasi heel jong Vlaanderen opnieuw op de schoolbanken verwacht en dus is het game over voor de grote vakantie. Gelukkig komen de taken en toetsen er pas over enkele weken aan, dus genoeg tijd om de nieuwste van Adam en Midam vast te nemen. Het is alweer het negentiende album van Kid Paddle-nevenreeks Game Over. Sterker nog: de teller van Kid Paddle staat momenteel op deel 15 en is dus al ruimschoots ingehaald door het kleine broertje.

Het concept is ongewijzigd sinds het debuutalbum in 2004. Zonder één woord te reppen (onomatopeeën buiten schot gelaten) moet de krijger de prinses uit de handen van de Blorks redden, maar telkens loopt het mis. De redenen dat het faliekant afloopt, zijn talrijk: vergissingen, beledigingen, snuggere Blorks — bekijk de cover maar eens... Genoeg redenen dat onze vriend niet bij zijn Heilige Graal raakt.

In dit album gebruikt het riddertje veel drankjes die toch anders uitpakken dan verhoopt, uiteraard wordt er weer geplet, maar onze lievelingsgag is toch de achtbaan-game over, die over twee pagina's gespreid wordt. Intussen hebben we ook een passende soundtrack bij deze stripreeks gevonden; de gehypete "coffin song" Astronomia van Vicetone & Tony Igy. Met dat deuntje in het achterhoofd worden de eindes van het riddertje nog plezanter.

We gaan dus al richting deel 20 en zowel Midam, Adam als Patelin lijken nog LANG niet uitgeblust. Op naar (hopelijk) een jubileumalbum!
SEPPE COOLS --- september 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: