De Drager 1
De Drager 1
KLIK
voor andere strips van
Dimitri Armand


KLIK
voor andere strips van
Tristan Roulot
DE DRAGER 1
Nimf

Dimitri Armand + Tristan Roulot
Le Lombard | 56 p. | € 8,50 (SC)
The Witcher meets freakshow
Er was eens... een wereld... en in die wereld werd al het ijzer aangetast door de Roest. Gebouwen, voertuigen en nog zo veel meer kunnen op die manier niet meer bestaan. De maatschappij evolueert naar een ander tijdperk, terug naar een steentijd. Ook tast die bacterie het ijzer in het bloed aan, waardoor er heel wat mutanten rondlopen. Wie hier ook rondzwerft, is de Drager. Hij accepteert iedere missie die hem wordt opgedragen. In ruil daarvoor geeft hij de opdrachtgevers een vreemd ei dat ze moeten opeten.

Voilà, een korte schets van het concept van de nieuwste reeks van Tristan Roulot (Irons, Arale, Hedge Fund) en Dimitri Armand (Sykes, Texas Jack). De lectuur deed ons meteen denken aan een of ander Netflix-serietje dat weliswaar miljoenen kijkers behaalde: The Witcher. Nu ja, het is eigenlijk een soort The Witcher meets freakshow, met al die mutanten die de Drager tegenkomt. Ook bezit het hoofdpersonage meerdere factoren om ons aandachtig te houden: mysterie (Wat met die rode bril die hij draagt? Welke krachten bezit hij? Wat drijft hem om al die missies te voltooien?...), weinig woorden en een nobel karakter. Enig minpuntje: de betekenis van het woord Drager is nog niet duidelijk, maar hopelijk komen we dat in het volgende deel te weten. De Franstalige naam, Convoyeur, klinkt dan weer een pak stoerder.

Wat het verhaal betreft, blijven we dus met heel wat vragen achter, in de goede zin. Verwacht een stoer post-apocalyptisch actieverhaal en je wordt op je wenken bediend. Ook grafisch is het alweer smullen van Armands gekende tekenstijl van de wetsrenverhalen Sykes en Texas Jack. We lazen een rauw verhaal dat ons alvast kan overtuigen voor het vervolg. Draag ons mee naar je volgende avontuur, Drager.
SEPPE COOLS --- juni 2020