Diep in de Zee 5
ALBUM MET GAGS
Diep in de Zee 5
KLIK
voor andere strips van
Jytéry


KLIK
voor andere strips van
Christophe Cazenove
DIEP IN DE ZEE 5
Jytéry + Christophe Cazenove
Ballon Comics | 48 p. | € 7,50 (SC)
Speelse verdieping
Diep in de zee... vertoeven heel wat dieren, planten en organismen waar Jan met de pet iets over kan vertellen. Ook heeft die blauwe diepte nog heel wat geheimen voor ons. Wat we dus zeker moeten doen, is er zorg voor dragen… en dat gebeurt helaas niet altijd.
Plasticvervuiling zorgt voor heel wat dierenleed, en daar hebben de auteurs Christophe Cazenove en Jytéry gelukkig aandacht voor in hun nieuwste telg van Diep in de Zee.

Behalve heel wat weetjes over bekende en minder bekende zeedieren, sensibiliseert het duo dus ook om duurzamer om te springen met de (onontdekte) schatten die de zeven zeeën te bieden hebben. Ook de illegale visvangst komt aan bod in dit vijfde deel, maar we mogen toch vooral niet vergeten dat de reeks er vooral is om te ontspannen en te giechelen. Hardop lachen doen we nog steeds niet, maar een glimlach verschijnt toch meer dan eens.

Dankzij de dynamische en toegankelijke tekenstijl van Jytéry en de erg mooie inkleuring worden ook de jongste lezers getriggerd om op ontdekking te gaan. En als we met de gags alleen niet genoeg hebben, geeft het dossier ons nog extra voldoening. Want geef toe: verdieping (no puns intended) kunnen we zeker gebruiken in deze bizarre tijden.
SEPPE COOLS --- mei 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: