Brocéliande 6
COMPLEET VERHAAL
VOORLAATSTE DEEL
Brocéliande 6
KLIK
voor andere strips van
Paul Frichet


KLIK
voor andere strips van
Stéphane Betbeder
BROCÉLIANDE - WOUD VAN HET KLEINE VOLKJE 6
Het Dal zonder Terugkeer

Paul Frichet + Stéphane Betbeder
Daedalus | 72 p. | € 19,95 (HC), de SC verschijnt later
Natuurlijke schoonheid
Als we een prijs zouden uitreiken voor de meest geslaagde cover, zou dit zesde deel van Brocéliande dit jaar wel eens met de hoofdprijs kunnen gaan lopen. Als je al niet gefascineerd was door deze fantasyreeks, trekt tekenaar Paul Frichet je nu wel over de streep met deze tekening die perfect in het laatste nummer van pakweg het tijdschrift Roots gepast had. Waaw...

De reeks behandelt in zeven delen, die je perfect los van elkaar kunt lezen, de geschiedenis van het mythische Bretoense woud Brocéliande. Verwacht je aan een resem ontmoetingen met reuzen, dwergen, trollen, feeën, heksen en korrigans.

We moeten toegeven dat we niet alle scenario's even transparant vonden, maar deze Het Dal zonder Terugkeer van Stéphane Betbeder is er weer boenk op! De arme Mathurin Hybois wil dit jaar zeker de wedstrijd soule (een soort mega-rugbyspsel avant la lettre) winnen om zo zijn financiën en liefdesleven op orde te krijgen en sluit daarom een verbond met de lokale heks. Niemand kan vermoeden dat hij daardoor de doorgang zal blootleggen tussen de wereld van de doden en de levenden.

Naast het voor de hand liggende fantasygegeven, kun je tussen de regels ook wel wat commentaar lezen over hoe onverantwoord de mens omgaat met de natuur. Nu we de vogeltjes weer horen fluiten, kunnen we alleen maar hopen dat onze vastgeroeste mindset ooit eens de noodzakelijke twist zal maken om de harmonie opnieuw te herstellen. Deze strip zet ons in elk geval op het juiste spoor.
MARIO STABEL --- maart 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: