Black Widow
COMPLEET VERHAAL
Black Widow
KLIK
voor andere strips van
J.G. Jones
BLACK WIDOW
Itsy Bitsy Spider

J.G. Jones + Devin Grayson
Dark Dragon Books | 72 p. | € 9,95 (SC)
Extra belangrijk artwork
Black Widow (Natasha Romanov) krijgt concurrentie en wordt achternagezeten door een rivale. Yelena Belova, een van de beste leerlingen van de Red Room, maakt haar het leven moeilijk. Betekent dit het einde van haar omvangrijke carrière? De vraag is of ze bestand is tegen de charmante, blonde vrouw die geen enkel gevecht uit de weg zal gaan. Spionage, een serum, een vaccin, de Koude Oorlog, een vergeten verjaardag. Dat zijn de elementen die in deze strip van weinig woorden aan bod zullen komen. Zal de roodharige Natasha het overleven en zal haar plaats worden ingenomen door een nieuwe Black Widow?

Het verhaal werd oorspronkelijk al gepubliceerd in 1999 in Black Widow #1, #2 en #3 en wordt nu vertaald uitgegeven door Dark Dragon Books. Het verhaal is opgesplitst in drie hoofdstukken waardoor de oorspronkelijke comics te herleiden zijn. Het verhaal werd geschreven door de vrouwelijke auteur Devin Grayson die zich het liefst niet ziet als een typische vrouwelijke schrijver. Dat betekent dat ze in dit verhaal de vrouwelijke personages heeft neergezet als stoere catfighters.

Het mannelijk oog wil ook wat en daarom niets dan lof voor het artwork dat werd neergezet door J.G. Jones. Wanneer er soms pagina's na elkaar geen tekstballonnen zijn, wordt het artwork extra belangrijk om het verhaal te kunnen volgen. Pas halverwege het verhaal wordt duidelijk hoe het in elkaar steekt, maar toch is dit een aanrader.
KEES VERHULST --- oktober 2020