Alfa 15
EERSTE DEEL VAN NIEUW SEIZOEN
Alfa 15
KLIK
voor andere strips van
Alain Quereix


KLIK
voor andere strips van
Iouri Jigounov
ALFA 15
Roadies

Alain Queireix + Emmanuel Herzet)
Le Lombard (Derde Stroming) | 48 p. | € 7,95 (SC)
De Photoshop-agent
Behalve in Europa zijn er nog een aantal plekken in de wereld waar de euro het wettige betaalmiddel is. Een van de meest exotische locaties zal Mayotte zijn, een Frans overzees departement voor de kust van Mozambique, en het maakt geografisch onderdeel uit van de Comoren-eilandengroep. Weinig striphelden beleven daar avonturen. Voormalig CIA-agent Dwight Delano Tyler is een van die uitzonderingen.

Aan het einde van het vorige album lazen we dat hij werd gearresteerd door de IRS op bevel van iemand in Washington. Na enige tijd in de gevangenis te hebben doorgebracht, zorgt zijn fotografisch geheugen ervoor dat Alfa toch weer in de gunst komt van de CIA. Ze sturen hem naar Mayotte, waar hij zijn dagen vult met het rondbrengen van diplomatieke pakketjes. Al snel slaat de verveling toe en gaat zijn interesse vooral uit naar het vrouwelijke geslacht. Gelukkig voor Alfa en zijn vele fans laat de actie niet lang op zich wachten.

Na het lezen van dit album waren we niet ontevreden. De sterke periode onder voormalig scenarist Mythic is nog zeker niet terug, maar het is een stuk beter te volgen dan de korte periode van tekenaar Chris Lamquet. De huidige scenarist Emmanuel Herzet houdt het gelukkig nog allemaal vrij goed leesbaar, want hij heeft de neiging voor te veel plotwendingen te zorgen.

De tekeningen van Alain Quereix zijn minder dan die van Alfa-schepper Iouri Jigounov, maar een stuk beter dan van zijn voorganger Lamquet. Het gebruik van Photoshop is echter ook nu weer duidelijk aanwezig. De smaken hierover zullen verschillen, de ene zal het gebruik van moderne technieken toejuichen en anderen zullen het een gebrek aan creativiteit vinden.

De start van seizoen 3 valt in ieder geval niet tegen en de volgende aflevering zal zich in Hongkong afspelen. Een zeer geschikte locatie voor het gebruik van Photoshop, dat wel.
DAI HEINEN --- oktober 2020

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: