Wonder Woman / Conan
COMPLEET VERHAAL
Wonder Woman / Conan
 
WONDER WOMAN / CONAN
Aaron Lopestri / Matt Ryan + Gail Simone
RW Uitgeverij | 160 p. | € 23,95 (HC)
Knap experiment
In de wereld van Conan duikt Wonder Woman op die in handen viel van een slavendrijver die haar onder de naam Heksenkrijger in een arena laat vechten tegen sterk gewapende tegentanders. Ze is haar geheugen kwijt en bij de eerste aanblik herkent Conan in haar Yanna, zijn grote liefde uit zijn kindertijd. Ook Conan wordt gevangengenomen en de slavendrijver wil de twee tegen elkaar laten vechten in de arena. Behalve tegen gladiatoren, piraten en roofdieren kampen ze in de rest van deze gebundelde minireeks ook nog tegen twee bovennatuurlijke heksen en hun machtige leger.

Wonder Woman en Conan, twee van de machtigste krijgers uit de verste uithoeken van de wereld, een prinses en een koning, maar nu te zien als pure avonturiers in een lastig parket... Als crossover kan dit tellen. En het telt effectief mee. Wonder Woman zoekt verheldering, Conan veeleer zekerheid. Zou ze echt niet Yanna zijn, of wat is er dan met de echte Yanna gebeurd ? Al te veel tobben bij die dubbele zoektocht naar antwoorden komt er aanvankelijk niet aan te pas, want er vallen veel tegenstanders uit te roeien of het hoofd te bieden.

Gail Simone brengt het onverwachte krachtpatserduo als gelijken naar voren. Ook wanneer ze werkelijk tegenover elkaar staan, komt er geen duidelijke winnaar uit de bus. De tekeningen van Aaron Lopestri, in inkt gezet door Matt Ryan, zijn helder en overzichtelijk met veel aandacht voor anatomie, expressie, beeldregie en vlotte actie. Wonder Woman / Conan is meer dan een aangenaam tussendoortje, het is een experiment met een knap resultaat dat om meer vraagt... zolang het maar geen eindeloos durende reeks zou worden.
DAVID STEENHUYSE --- februari 2019