Team Rafale 3
DEL 1 VAN TWEELUIK
Team Rafale 3
KLIK
voor andere strips van
Éric Loutte

KLIK

voor andere strips van
Frédéric Zumbiehl
TEAM RAFALE 3
Operatie Nexus One

Éric Loutte + Frédéric Zumbiehl
Dupuis | 48 p. | € 7,95 (SC) • € 15,95 (HC)
Accuratesse
Afghanistan. Hindoekoesjmassief. Pesjawar. Sjeik Salman. Mahmoud Khandar. Karakoramgebergte. Kwantumverstrengelingcommunicatie. Bariumtitanaat. Magnetohydrodynamica. Rafale. Wat is de link? Eenvoudig. Frédéric Zumbiehl is de inspiratie gaan halen bij Homeland meets 24 meets Black Hawk Down. De setting is uiterst geloofwaardig en het verhaal swingt als een Gunship.

De satelliet Helios II C (Nexus One) raakt uit zijn baan en raast naar onze aardkloot. Tom en Jessica moeten met hun Rafales het tuig vernietigen, maar helaas voor hen stort het neer in de buurt van een boerengat in Afghanistan. En voordat de Fransen hun hoogtechnologisch tuig kunnen recupereren, is de plaatselijke Taliban ermee aan de haal. Zo start een nerveuze zoektocht te land en in de lucht, waarbij de aanwezigheid van en interactie met een Aziatische groep de zaken nogal bemoeilijkt.

En opnieuw zijn de Rafales, de Cougar Horizon en ander gemotoriseerd tuig van een zeldzame gedetailleerde accuratesse. Top gewoon. En opnieuw zijn de achtergronden redelijk, maar de personages nogal houterig. Éric Loutte kan schitterend tekenen, maar het onderwerp moet blijkbaar een motor hebben.

We blijven er niet over zeuren. Het eerste deel van dit tweeluik heeft voldoende oren en poten om ons te doen uitkijken naar het volgende deel. En daar gaat het immers om, nietwaar?
JOHAN DECLOEDT --- januari 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: