Senseï 3
LAATSTE DEEL
Senseï 3
KLIK
voor andere strips van
Vax


KLIK
voor andere strips van
Jean-François Di Girorgio
SENSEÏ 3
Het Rijk der Zeven Vaandels

Vax + Jean-François Di Giorgio
Daedalus | 48 p. | € 7,95 (SC)
Ballet van afrekeningen
Het Rijk der Zeven Vaandels begint idyllisch in een sprookjesachtig natuurdecor waarin Yukio haar kleren uitspeelt terwijl ze zich plagerig laat opjagen door haar liefje Sumita. Wanneer hij opbiecht dat hij helemaal niet de zoon van een prins is en hij in opdracht van Yukio's vader haar het hof maakte, betekent dat geen einde van de romance. Toch niet wat Yukio betreft. Helaas voor de toekomst die ze voor ogen had als getrouwde vrouw, maken anderen daar een brutaal einde aan. Dat laat de vrijgevochten, ondernemende krijgster niet zomaar passeren. Ze gaat op zoek naar de schuldigen en schuwt daarbij geen bloedvergieten. Intussen verdwijnen er hele karavanen waarbij vreseijk verminkte lichamen worden achtergelaten. Er is iets groters op til. Yukio's vader schakelt de mannen van de Gebroken Lans in, elitekrijgers aan wie niemand ontsnapt.

Wraak is al altijd een goede, daarom niet originele drijfveer geweest om de lont in het kruitvat te steken en de spanning op te drijven. Dat geldt hier net zo goed. Op twee fronten vallen er lijken en de lieflijk ogende Yukio heeft maar in één deel ervan de hand.

Met een prachtige coverillustratie, die op groter formaat het inlijsten waard is, nemen Vax en Jean-François Di Giorgio afscheid van de trilogie Senseï. Ze stuwen de trilogie naar een ballet van afrekeningen om daarna te luwen. Wie wil weten hoe het prinses Yukio verder vergaat, kan overschakelen naar deel 2 van de reeks Samoerai Legenden.

De tekeningen zijn geweldig. Mooi leesbaar, een realisme zonder franjes en heel aantrekkelijk. Di Giorgio op zijn beurt blijft bevestigen waarom hij een scenarist is die er toe doet, ook al wordt hij nog niet in één adem genoemd met bekendere scenaristen. Hopelijk werkt het duo in de toekomst nogmaals samen.
DAVID STEENHUYSE --- mei 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: