Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 1-2
COMPLETE CYCLUS
Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 1-2
KLIK
voor andere strips van
Giuseppe Camuncoli


KLIK
voor andere strips van
Charles Soule
STAR WARS: DARTH VADER
Fort Vader 1-2

Giuseppe Camuncoli + Charles Soule
Dark Dragon Books | 80 p. | € 9,95 (SC)
Verwachtingen ingelost
Amai, wat een fantastische Star Wars-weken hebben we achter de rug. Eerst kregen we het heuglijke nieuws met de aankondiging van de negende film en een emotionele teaser en enkele dagen later kondigde de franchise een nieuw videospel aan dat eind november zal verschijnen. Het zijn dus hoogdagen voor de Star Wars-liefhebber en ook Dark Dragon Books doet haar duit in het zakje met het nieuwste tweeluik van Darth Vader en de verstripping van de achtste film. In deze bespreking spitsen we ons toe op wat onze duistere vriend meemaakt.

Vader werkt al een poos samen met de Inquisitors om overgebleven Jedi uit te roeien. Ook nu is dat niet anders, maar de Sith Lord vermoordt al snel twee Inquisitors die hij verdenkt van verraad. Als beloning voor zijn daden geeft keizer Palpatine een ruimteschip cadeau aan zijn pupil, maar het is er niet zomaar eentje: het is het toestel van Padmé Amidala, de overleden vrouw van Vader. Daarnaast vraagt Vader ook nog een planeet waar hij alles kan doen wat hij wil en die plek is niet toevallig Mustafar. Palpatine stuurt architect Alva Brenne mee in het ruimteschip en hij doet Vader ook een Sith-artefact cadeau: het masker van Lord Momin. Al snel blijkt de relikwie enkele krachten te bezitten en vermoordt het de architect. Momin komt niet veel later tot leven en wil zijn ontwerp uitvoeren om Vaders fort te bouwen. Maar de oud-Sith handelt vooral uit eigenbelang en dat zint Vader niet, met alle gevolgen van dien.

Zowel op grafisch als tekstueel vlak overstijgen Giuseppe Camuncoli en Charles Soule onze verwachtingen met een sterk uitgewerkt tweeluik rond een van de meest geliefde superschurken ooit. Ook maken we kennis met een nieuwe Sith uit de rijke Star Wars-geschiedenis, die jammer genoeg maar amper vermeld wordt in andere verhalen. Toch is het een erg interessant personage dat een spannende toets geeft aan het verhaal en waar we meer over te weten willen komen. We zijn benieuwd wie we in het volgende tweeluik mogen verwelkomen, laat dus maar komen!
SEPPE COOLS --- april 2019