Purple Heart 1
COMPLEET VERHAAL
Purple Heart 1
KLIK
voor andere strips van
Eric Warnauts


KLIK
voor andere strips van
Guy Raives
PURPLE HEART 1
De Redder

Eric Warnauts / Guy Raives + Eric Warnauts
Le Lombard | 64 p. | € 16,95 (HC)
Frisse start
Het duo Eric Warnauts en Guy Raives kennen we onder meer van verschillende albums in de prestigieuze collectie Getekend van Le Lombard. Hun nieuwe co-productie luistert naar de naam Purple Heart en dat wordt een detectivereeks met complete verhalen per album.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakt soldaat Joshua gewond door een mijn in de Belgische Ardennen. Hiervoor krijgt hij na afloop een Purple Heart, een hoge Amerikaanse militaire onderscheiding. Na de oorlog gaat hij aan de slag als medewerker van een advocatenkantoor in het New York van de jaren 1950. Door een lokale vastgoedmagneet worden ze gevraagd te onderzoeken wie hem afperst. Zijn knappe vriendin fungeert in een heimelijk opgenomen seksfilm met een andere hoofdrolspeler. Joshua's opdracht lijkt in eerste instantie vrij eenvoudig, maar naarmate hij er meer bij betrokken neemt de complexiteit toe.

Het bijzondere is niet het achterhalen van de andere tegenspeler, maar de persoon die de chantage pleegt. De setting en scenario zorgen voor een interessant uitgangspunt en de sfeervolle tekeningen passen goed bij het tijdsbeeld en verhaal. Er is oog voor detail, maar niet zo nauwgezet zoals bij andere realistische tekenaars. De warme inkleuring komt goed tot zijn recht.

Het scenario is degelijk en zo maakt deze nieuwe reeks een frisse en degelijke start. Er wordt handig gebruik gemaakt van bijpersonages zonder dat ze storen. Het centrum voor gewonde veteranen krijgt een praktische functie zonder dat het verzandt in diverse praatgroepen. Bekende dragers van de Puprple Heart zijn trouwens regisseur Oliver Stone, wijlen John F. Kennedy en acteur Charles Bronson.
DAI HEINEN --- oktober 2019