Het Masker van Fudo 3
DEEL 3 VAN VIERDELIGE REEKS
Het Masker van Fudo 3
KLIK
voor andere strips van
Saverio Tenuta
DE SCHARLAKEN WOLKEN: HET MASKER VAN FUDO 3
Vuur

Saverio Tenuta
Silvester | 48 p. | € 17,95 (HC)
Oosterse samoeraiwestern
Aan het begin van dit album staan het lefgozertje Kaida en haar vroegere meester, de gemaskerde Fudo, weer eens tegenover elkaar. Tijdens een gevecht op een dak mijmert hij over een niet zo ver verleden waarin hij met Kaida en een groter gezelschap een verwoest dorpje passeert dat getroffen is door de purperen kwaal die gruwelijke verminkingen veroorzaakt. Fudo is op zoek naar de schuldigen die de rivier vergiftigden. Een belangrijke huwelijkskandidate is ook getroffen door die kwaal. Bij de bron komt het al snel tot een treffen met de bloeddorstige ninja's van de Dokutsu-dojo die over bovennatuurlijke krachten lijken te beschikken. Maar Fudo en zijn gezelschap zijn van geen kleintje vervaard. Uit die onvervaarlijke tegenstanders vloeit niet het enige bloed in dit album.

Het Masker van Fudo laat zich af en toe lezen als een Oosterse samoeraiwestern met zwaarden in plaats van pistolen. Aan het vaak voorkomende wraakelement is geen gebrek. De grootste kracht schuilt in de relatie tussen de in de derde persoon over zichzelf sprekende Kaida en de getormenteerde Fudo.

Verzengend vuur is in dit album een sleutelelement, van likkende vlammen tijdens krachtmetingen tot het spelen met vuur. Het ziet er allemaal bijzonder knap uit. En het scenario van Saverio Tenuta is veel leesbaarder dan zijn andere reeksen in het universum van De Scharlaken Wolken. We waren en blijven hartstochtelijke fans van van deze cyclus.
DAVID STEENHUYSE --- september 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: