De Man die niet Bestond
COMPLEET VERHAAL
De Man die niet Bestond
KLIK
voor andere strips van
Cyril Bonin
DE MAN DIE NIET BESTOND
Cyril Bonin
Blloan | 56 p. | € 16,95 (HC)
Standaard tussendoortje
Cyril Bonin trakteert ons in zijn nieuwste worp opnieuw op zijn standaard thema's: vervreemding, al dan niet bestaan, het onvermogen tot communiceren en pudeur de vivre.

Leonid is een programmeur die van thuis uit werkt, al zijn contacten verlopen via e-mail, en hij komt haast enkel buiten om boodschappen te doen en om naar de cinema te gaan. Hij is een echte cinefiel en heeft meer connectie met de wereld van pellicule dan de wereld om zich heen. Je kan zeggen dat hij de buitenwereld uitsluit. Wanneer de realiteit op zijn beurt Leonid uitsluit en hij een soort geest wordt, onzichtbaar voor iedereen, lijkt Bonin opnieuw een scenariotechnische vondst te hebben zoals in The Time Before. Helaas verliest hij zich dan via zijn hoofdpersonage in pagina's lang getob en gefilosofeer over zijn toestand. De filmwereld blijft present in de vorm van een actrice die langzaam maar zeker ook aan het vervagen is.

Ondertussen hebben we dan al drie vierde van de strip doorploegd en is er uiteindelijk nog helemaal niks gebeurd. De plot wordt dan afgehaspeld in een paar bladzijden en wat we misschien een romantisch open einde zouden noemen in een meer vergevingsgezinde bui, noemen we hier dan gewoon lui.

Grafisch lijkt Bonin ook uit hetzelfde vaatje te tappen als voorgaande albums. Steeds dezelfde gezichten, dezelfde kleuren. Geen grand cru, eerder een tafelwijntje deze keer. Volgende keer verwachten we meer van deze auteur.
WIM DE TROYER --- oktober 2019