Het Kleine Boek van de Beatles
COMPLEET VERHAAL
Het Kleine Boek van de Beatles
KLIK
voor andere strips van
Hervé Bourhis
HET KLEINE BOEK VAN DE BEATLES
Hervé Bourhis
Concerto Books | 176 p. | € 19,99 (SC)
Aangevulde geschiedenis van de Fab Four
Het Kleine Boek van de Beatles verscheen eerder al in 2011 bij uitgeverij Oog & Blik | De Bezige Bij. Dit overzichtsboek van Hervé Bourhis kunnen we moeilijk omschrijven als een strip over de legendarische band uit Liverpool. Wat Bourhis wel brengt, is de geschiedenis van de band die opgesmukt is met heel veel illustraties die heel verzorgd overkomen.

Een echt scenario is ook niet besteed aan dit lijvig boekje. Het is vooral een opsomming van feiten die starten bij de geboorte van de heren en eindigt in het heden. Aan het eind van het boek zijn er nieuwe passages toegevoegd die niet in de eerdere uitgave stonden.

Voor de doorsnee fan van strips of beeldverhalen is Het Kleine Boek van de Beatles niet meteen iets dat hoog op het verlanglijstje zal staan, maar voor fans van de Fab Four, muziekliefhebbers en quizfanaten is dit een zeer leerzaam stukje huisvlijt waarbij je heel wat wetenswaardigheden over John, Paul, George en Ringo te weten komt. Het is duidelijk dat Bourhis alles uit de kast heeft gehaald om deze biografie interessant te maken voor een heel breed publiek.
PETER ROTTHIER --- oktober 2019