Kapitein Nemo
COMPLEET VERHAAL
Kapitein Nemo
KLIK
voor andere strips van
Pascal Davoz
KAPITEIN NEMO
Richard Ortiz + Pascal Davoz
Dark Dragon Books | 104 p. | € 24,95 (HC)
Flamboyant
De vormgeving van de cover, bovendien met mooie goudopdruk, belooft een coole strip te herbergen. En Richard Ortiz en Pascal Davoz komen die onuitgesproken belofte na. Op wervelende pagina's vol mooie mensen, met doordachte lay-outs (zonder té uitzinnig te zijn!) en knappe decors wordt het verhaal van kapitein Nemo, uit Jules Vernes beroemde roman 20.000 Mijlen onder Zee, uit de doeken gedaan.

Het compleet fictieve verhaal speelt zich af in de Britse kolonie India in de negentiende eeuw waar Michael Henry Nobody alias Nemo een denderend avontuur beleeft vol mysterie (Atlantis begot!), een strijd tussen kolonialen en Indiërs en op de koop toe onverwachts verraad en een twist tussen twee meiden om Nemo's gunst.

Richard Ortiz tekent het allemaal flamboyant, passend bij de vlotte vertelling van Pascal Davoz die met vroeger werk voor een biografisch Jacques Martin-vehikel over Napoleon Bonaparte en een historisch-educatief album van De Reizen van Alex voor veel minder opwinding zorgde. Pas nu toont hij aan wat voor verteltalent er in hem schuilt.

Ortiz heeft nog niet veel andere strips op zijn actief. Hij is vooral een coverillustrator voor diverse comicreeksen. Kapitein Nemo nodigt wel uit om meer van hem te ontdekken. Mocht dat opnieuw in samenwerking zijn met Davoz zou dat een goede zaak zijn.
DAVID STEENHUYSE --- januari 2019