Gunfighter 1
DEEL 1 VAN TWEELUIK
Gunfighter 1
KLIK
voor andere strips van
Michel Rouge


KLIK
voor andere strips van
Christophe Bec
GUNFIGHTER 1
Michel Rouge + Christophe Bec
Glénat | 56 p. | € 7,95 (SC) • € 15,95 (HC)
Aanwakkerend vuur
In het Colorado van 1889 beheren Wayne en Katherine Cotten een ranch met Longhorn-runderen. Barre weersomstandigheden en ziekten onder de runderen dreigen hen te ruineren. Het komt erop aan zoveel mogelijk runderen levend in Abylene te krijgen door middel van een zogenaamde long drive. Het echte cowboywerk dus! Er liggen echter kapers op de kust. De familie Wallace leeft in onmin met de Cottens. Charles Wallace, de patriarch van de familie, wil zoveel mogelijk land opkopen om zijn succesvolle veehandel uit te breiden. Kleine incidentjes worden steevast op de spits gedreven door de drieste zoons van Charles Wallace. Corruptie is eveneens nooit veraf. Op een dag treffen de Cottens een zwaargewonde man aan op hun landgoed. De man heet Craig Bellamy en draagt een vergulde revolver, het wapen van een killer. Met de hulp van de Cottons komt hij er weer bovenop. Ondanks het feit dat er Rangers achter hem aanzitten en Craig duidelijk een duister verleden heeft, geven de Cottens hem het voordeel van de twijfel. In Craig vinden ze een gunfighter als bondgenoot.

De ene western is nog niet gepasseerd of daar komt alweer een nieuwe aan. Een rasechte, realistische cowboystrip die de nodige diepgang met zich meebrengt. Aan het roer: Christophe Bec. Jawel, de scenarist van zoveel esoterische sciencefictionverhalen. Bec weet ons aangenaam te verrassen door Gunfighter geloofwaardig, spannend en meeslepend te maken. Er gebeurt ontzettend veel in dit eerste deel. Flashbacks over het verleden van de Cottens, de Wallaces en Craigs achtergrond doen ons watertanden naar het vervolg.

Michel Rouge staat in voor het tekenwerk. Deze laatste verdiende eerder al zijn westernsporen met tekenwerk voor Comanche en Marshal Blueberry. Het hoeft dus niet te verwonderen dat dit eerste deel de juiste snaren weet te raken.

Gunfighter bevat een snuifje Bonanza, twee teentjes Gunsmoke, een eetlepel Unforgiven, twee koffielepels Open Range en nog tal van andere westerningrediënten. Het is genieten van een stripverhaal wanneer de auteurs hun liefde voor een genre laten blijken. Voor wie nog twijfelde: vandaag is de western springlevend. Gunfighter zou dat vuur nog wel eens verder kunnen aanwakkeren!

JACKY CORNELIS --- oktober 2019