Het Geheim van Victoria 1
COMPLEET VERHAAL
Het Geheim van Victoria 1
KLIK
voor andere strips van
xxx


KLIK
voor andere strips van
Nathaniel Legendre
HET GEHEIM VAN VICTORIA 1
Avontuur in Venetië

Eisa Ferrari + Éric Le Pape / Nathaniel Legendre
Dark Dragon Books | 64 p. | € 9,95 (SC)
Allercharmantst en speels
Het Geheim van Victoria speelt zich af in het achttiende-eeuwse Venetië. De vader van Victoria vertrouwde zijn enige kind toe aan haar gouvernante. Victoria kent haar vader amper. Ze is het beu om om in een palazzo te wonen en wil op avontuur trekken. Als een ware tomboy, en met Messalina, de dochter van de gouvernante, als handlangster raakt Victoria verzeild in een zaak om een gestolen schilderij te recupereren. Messalina maakte haar wijs dat het schilderij, dat nu in bezit van de doge van Venetië is en goed wordt bewaakt, hun enige, rechtmatige fortuin is. Messalina roept de hulp in van Cartouche, een jongen met een verkleurde verminking in het gezicht, om het schilderij te proberen terug te halen. Het klikt snel tussen Victoria en de rebelse Cartouche. Messalina moet dan nog wel haar ware gezicht tonen.

Het Geheim van Victoria start veelbelovend als een exotisch getinte avonturenreeks voor jongeren. Jongens zullen zich wellicht niet storen aan de meisjesromantiek in een verhaal vol vaart en actie. Victoria is allercharmantst, speels en een algemeen tof karakretje. De tekeningen van Eisa Ferrari zijn dan weer op een kuise manier sexy met Disney-allures.

Dit aangename eerste deel vraagt om meer. Het einde biedt uitzicht op grootse wendingen in het voorgoed veranderde leventje van Victoria.
DAVID STEENHUYSE --- november 2019