Detectives 4
COMPLEET VERHAAL
DEEL 4 VAN ZEVENDELIGE REEKS
Detectives 4
KLIK
voor andere strips van
Thomas Labourot


KLIK
voor andere strips van
Herik Hanna
DETECTIVES 4
Martin Bec - Het Stille Hart

Thomas Labourot + Herik Hanna
Silvester | 56 p. | € 8,95 (SC) • € 17,95 (HC met prent)
"Hoekje af"-kaliber
Parijs, 1932. Een vrouw ligt dood op straat. Door het raam gesprongen of geduwd van de tweede verdieping van een appartementsgebouw. Commissaris Martin Bec is aangewezen op getuigenissen van de buren, maar de politie vangt bot bij alle medebewoners. De buren beweren niets gezien te hebben op het moment dat ze nochtans allen thuis waren. Het slachtoffer is de echtgenote van een collega van Bec. Die man wijst meteen met een beschuldigende vinger naar een clochard die dagelijks rondhangt op de binnenplaats. De onfortuinlijke zwerver bekent zijn misdaad, maar Bec heeft bij alles zijn bedenkingen. Rustig en methodisch gaat hij op onderzoek uit om de toedracht achter het overlijden uit te pluizen.

In onze lievelingsdetectivereeks van het moment — na de onverwoestbare Jerome K. Jerome Bloks uiteraard — leidt Herik Hanna de lezer rustig bij het handje doorheen zijn alweer sterk opgebouwde scenario. De puzzel zit logisch en geloofwaardig in elkaar terwijl hij de verrassingen doseert en in almaar hoger tempo op ons loslaat.

De tekeningen zijn in deze reeks al langer ondergeschikt aan het talent van Hanna, het is dan ook een bonus dat elk album, telkens getekend door een andere tekenaar, mooi aansluit bij het "hoekje af"-kaliber van de scenario's. Thomas Labourot kennen we nog van de schromelijk onderschatte reeks Washita die in 2017 in vijf delen compleet bij Saga Uitgaven verscheen. In dit album tekent hij minder gedurfd dan in Washita, maar die ontbonden duivels zouden haaks op de sfeer van Detectives staan.

Inkleurder Lou is de grafische bindende factor van de reeks met een stemmige, ingetogen lantaarnbelichting.
DAVID STEENHUYSE --- juni 2019

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: