Bloodborne 1-2
COMPLEET TWEELUIK
Bloodborne 1-2
KLIK
voor andere strips van
Piotr Kowalski
BLOODBORNE 1-2
De Dood van Slaap

Piotr Kowalski + Ales Kot
Daedalus | 72 p. | € 6,95 (SC)
There will be blood
Bloodborne is een populair Playstation-game uit 2015 dat heel wat prijzen in de wacht wist te slepen. Je wordt daarin gedropt in de fictieve stad Yharnam waar je als jager de nodige creaturen moet verslaan om aan bleekbloed te raken, de oplossing voor alle problemen... In deze stripadaptatie in twee delen volg je in grote lijnen dezelfde plot als in het computerspelletje. De verschillende hoofdstukken lijken zelfs een beetje op levels, al moet je het natuurlijk zonder de persoonlijke gameplay doen.

Scenarist Ales Kot heeft een onderhoudend verhaaltje afgeleverd dat linea recta naar een bloederige ontknoping leidt. Meer moet dat misschien ook niet zijn. Grote troef van dit tweeluik zijn de tekeningen van Piotr Kowalski. Zelfs mensen die niet erg geïnteresseerd zijn in het genre zullen geneigd zijn om de boekjes uit de rekken te halen. Vooral de covers ogen echt subliem.

Daedalus verlaat met deze uitgaves zijn comfortzone en verkent nieuwe horizonten. Benieuwd of dit experiment veel navolging zal krijgen...
MARIO STABEL --- april 2019