The Avengers: De Korvac Saga 1-2
COMPLEET VERHAAL
OOK TE KOOP ALS VOORDEELPAKKET TEGEN 49,95 EURO MET ARTPRINT
The Avengers: De Korvac Saga 1-2
 
THE AVENGERS: DE KORVAC SAGA 1-2
George Pérez / Sal Buscema / Dave Wenzel / Klaus Janson / Pablo Marcos / Ricardo Villamonte + Jim Shooter / Len Wein / Roger Stern / George Pérez / David Micheline / Bill Mantlo
Dak Dragon Books | 120 p. | € 29,95 (HC)
Mooie kennismaking
The Avengers is een van Marvels oudste superheldenteams. In de loop der jaren is de samenstelling weleens gewijzigd, maar onder andere Captain America, Iron-Man en Thor zijn de oudgedienden. Ook de Hulk en Spider-Man en vele anderen zijn of waren tijdelijk lid. Er zijn genoeg websites met hun eigen overzicht van de beste Avengers-verhalen ooit. De Korvac Saga kom je daarin regelmatig tegen. In combinatie met het grote succes van de recente film Avengers: Endgame is het een logische keuze van uitgeverij Dark Dragon Books om te kiezen voor deze verhaallijn.

De Korvac Saga dateert uit 1977 en voor een klassieker van 42 jaar oud leest het nog altijd prima. Een van de Avengers-leden in deze periode was de blauwharige Hank McCoy, beter bekend als Beast. Fans van X-Men zullen hem zeker kennen als een later lid van dit team van mutanten. Sommige scènes, zoals die waarin Iron-Man wordt geholpen door zijn supercomputer; komen daarentegen wat gedateerd over. De verhaallijn gaat over een verslagen vijand genaamd Korvac die per toeval in een oud ruimteschip van Galactus terechtkomt en daar de kennis van een god verkrijgt. Hij wil het universum veranderen, maar de Avengers zijn hem op het spoor.

De tekeningen zijn soms minder modern, maar dat is ook logisch. Tekenaars van dienst zijn onder andere George Pérez en Sal Buscema. Pérez heeft voor verschillende Marvel- en DC-titels gewerkt en is een van de bekendere comictekenaars van de laatste vijftig jaar. De inmiddels 83-jarige Sal Buscema is in Nederland vooral bekend van de serie Peter Parker de spektakulaire Spiderman die tussen 1983 en 1995 bij Junior Press liep.

Medescenarist Jim Shooter heeft voor verschillende Marvel-series gewerkt. Tot zijn bekendste werk behoort deze The Avengers-verhaallijn en vooral de miniserie Geheime Oorlogen. Een van de belangrijkste gebeurtenissen daarin was het creëren van het levende pak van Spider-Man wat later het personage Venom werd. De geestelijke vader van Venom is David Micheline die ook bij de scenaristen van De Korvac Saga hoort.

De integrale uitgave van De Korvac Saga op een Europees albumformaat is een mooie kennismaking voor lezers die nog weinig The Avengers-verhalen kennen uit het verleden. We zijn alvast benieuwd naar de volgende Marvel Classics-parel. Een tip van onze kant: de trilogie Infinity Gauntlet, Infinity Crusade en Infinity War. Deze verhalen vormden mede de basis voor het scenario van de twee meest recente Avengers-films.
DAI HEINEN --- juni 2019