Zeven 15
COMPLEET VERHAAL
DEEL 1 VAN LAATSTE SEIZOEN
IN ZEVEN DELEN
Zeven 15
KLIK
voor andere strips van
Wilfrid Lupano
ZEVEN 15
Dwergen

Roberto Ali + Wilfrid Lupano
Silvester | 64 p. | € 16,95 (HC)
Niet voor jeugdige oogjes
Als je het sprookje van Sneeuwwitje niet uit je hoofd kan vertellen, ga dan snel aan je papa of mama vragen om het je eindelijk voor te lezen, beste lezertje, maar sowieso is deze versie van Roberto Ali en Wilfrid Lupano dan niet voor jouw jeugdige oogjes bedoeld.

Het duo presenteert het wereldberoemde verhaal met een andere insteek. De zeven dwergen werken eerst als hofnarren voor een koning en koningin tot een van de dwergen op het verjaardagsfeest van hun (stief)dochter een grappig bedoelde opmerking over de leeftijd van de koningin maakt. De gebelgde koningin eist van haar gemaal een strenge straf: de doostraf. De koning vindt levenslange verbanning al voldoende. De enige gast die het waagde met de grap te lachen, vliegt in de gevangenis. Zes jaar later is de koning verdwenen en is de koning aan de macht. Sneeuwwitje is een schoonmaakslaafje wier leven op het spel staat na een domme stoot van de geilste dwerg. Ze weet te ontsnappen van een wisse dood en komt bij de dwergen terecht waar ze een deal sluit met de zeven smeerlapjes.

Dwergen die hun handen niet kunnen thuishouden, een prinses met onaardige streken, een sukkel van een prins en een koningin die tot inkeer komt, Wilfrid Lupano zet alle bekende elementen op hun kop en brouwt er een bijzonder komisch en bijwijlen scabreus soepje van. Het vertier staat voorop en de twists vliegen rond je oren. Roberto Ali zet de luchtige toon door met veel expressivieit en ondeugd.

Parodieën op Sneeuwwitje zijn er in overvloed, de een al wat seksueler getint dan de ander. Deze versie is een vlotte vertelling met een mild gemene toon en een prominent decolleté waar je je ogen niet van kan afhouden... behalve voor jou, lezertje, voor wie dit album niet is bedoeld!
DAVID STEENHUYSE --- augustus 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: