Wonderball 5
LAATSTE DEEL
Wonderball 5
KLIK
voor andere strips van
Colin Wilson


KLIK
voor andere strips van
Jean-Pierre Pécau

KLIK

voor andere strips van
Fred Duval
WONDERBALL 5
De Bijenhouder

Colin Wilson + Jean-Pierre Pécau / Fred Duval
Silvester | 48 p. | € 8,95 (SC) • € 16,95 (HC met prent)
Woewie!
De seriemoordenaarsthriller nam onverwachtse, occulte complotwendingen in de voorbije delen. De rol van inspecteur Spadaccini, bijgenaamd Wonderball, werd daarin uitgekleed, binnenstebuiten gekeerd en terug in zijn gezicht geworpen. Maar hij is niet alleen. Tijd om actie te ondernemen. Een laatste keer...

Occultisme en complottheorieën zijn niet onze favoriete thema's in stripverhalen wegens een te hoge bullshitfactor. Net daarop heeft co-scenarist Jean-Pierre Pécau een carrière opgebouwd, maar — woewie! — wat maakt hij hier met zijn kompanen Fred Duval en niet in het minst tekenaar Colin Wilson een meeslepende thriller van! Met de schimmige figuur de bijenhouder krijgen we er een schurk van jewelste bij die keihard gestopt moet worden. Hij werkt voor het Collegium Occulta dat seriemoordenaars op de VS loslaat.

Oké, een verhaal met pit. De grootste ster blijft evenwel Wilson die in Wonderball met overtuiging aantoont dat hij net zo bekwaam is om een modernere strip vol actie en suspens neer te zetten als een morsige western met een rebelse held. Zijn volgende project, opnieuw op scenario van Pécau en Duval, is een moderne western met een "cowboy" op een motor in de hoofdrol. Laat die maar snel — vroemvroem — komen.
DAVID STEENHUYSE --- december 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: