Verbonden Zielen
COMPLEET VERHAAL
Verbonden Zielen
KLIK
voor andere strips van
Patrick Cornelis
VERBONDEN ZIELEN
Patrick Cornelis + Olivier Vachey
Pangolin Comics | 80 p. | € 24,99 (HC)
Uitleven
Verbonden Zielen speelt zich af op het eiland Aldrak. In vervlogen tijden was Aldrak een welvarend eiland en het middelpunt van de wereld. De heersers over het eiland beschermden hun onderdanen en hielpen ze wanneer ze in nood waren. Langzaam maar zeker veranderde het eiland. De vruchtbare grond verdorde en werden getroffen door dodelijke ziekten. De mensen die overleefden trokken weg uit de hoofdstad en het eiland raakte in verval. De oorzaak van al deze ellende kreeg een naam; de stenen ruiter. Hij schiep de drie plagen die de wereld van Aldrak eeuwenlang teisterden en zoals het hoort in een avonturenverhaal heb je een aantal helden nodig die bereid zijn hun leven op het spel te zetten om die teloorgang teniet te doen.

Scenarist Olivier Vachey (van het niet-vertaalde Contresang) heeft met dat idee een interessant scenario geschreven dat enkele onverwachte wendingen voorlegt. Vooral het slot van dit album is een complete verrassing en zie je als lezer niet aankomen. Hierdoor krijgt het verhaal toch nog een meerwaarde, want over het algemeen is het scenario van Verbonden Zielen niet meteen een hoogvlieger. Daarvoor is het verhaal meestal te clichématig.

Verbonden Zielen moet je echter niet in huis halen voor het scenario, maar wel voor de prachtige tekeningen van Patrick Cornelis (Virus) die dit fantasyverhaal met uitmuntend tekenwerk tot leven wekt. De wereld van het vervallen Aldrak dropt de helden in een soort stenen tijdperk waar allerlei schrikwekkende beesten ronddwalen. Cornelis kan zich hier echt in uitleven wat adembenemende beelden oplevert. De tekenaar weet ook de personages die de strip bevolken gedetailleerd uit te werken en tovert daarbij ook nog een sexy vechtmachine uit zijn tekenpen die zonder probleem de confrontatie kan aangaan met Roodhaar.
PETER ROTTHIER --- september 2018