Showman Killer 3
LAATSTE DEEL
Showman Killer 3
KLIK
voor andere strips van
Nicolas Fructus


KLIK
voor andere strips van
Alejandro Jodorowsky
SHOWMAN KILLER 3
De Onzichtbare Vrouw

Nicolas Fructus + Alejandro Jodorowsky
Arboris | 56 p. | € 8,95 (SC) • € 18,95 (HC)
Rondgeslingerd in Jodo's wereld
Het stripmedium kent heel wat huurmoordenaars die voor een handvol dollars (of wat meer) beroepsmatig medemensen naar een andere wereld sturen. In Showman Killer betreden we de wereld van Alejandro Jodorowsky en dan weet je dat je rondgeslingerd wordt in onbegrensde fantasie, shock-effecten en over the topperigheid zonder weerga.

Hoofdfiguur Showman Killer is een laboratiumfabrikaat, een supermoordenaar zonder gevoelens tot het over het inpikken van zijn onmetelijke goudschat gaat, want de goudzucht van de killer, die zich kan transformeren in groteske wezens om doelwitten te verslaan, is even groot als zijn immoraliteit. In dit slot van de trilogie twisten de killer en zijn oom, de veel jonger uitziende Nee, om de erfenis van hun (groot)ouder, de omnimonarch. Niet dat hij al dood is, maar zijn dood is nakend. Showman Killer heeft toch wat bezwaren als hij in de gedaante van zijn eigen naakte grootmoeder het bed zou moeten delen met zijn grootvader. Wil hij een deel van de erfenis bekomen, moet Showman Killer het opnemen tegen de Suprahiërofant (heerlijk, die namen!) en haar politiemannen. Die strijd speelt zoch af in de ruimte en neemt een onmetelijke omvang aan, helemaal zoals we dat kennen van Jodorowsky.

Deze sf-komedie komt voorbeeldig tot een einde. Het is geen groots spektakelstuk op het cv van Jodorowsky, maar het biedt het nodig vertier. Nicolas Fructus heeft er geen moeite mee de verbeelding van Jodo te vertalen in correcte platen, hoewel de anatomie en de half gelukte inkleuring soms te wensen overlaten.
DAVID STEENHUYSE --- november 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: