Sarah 1-2-3
COMPLETE TRILOGIE
Sarah 1-2-3
KLIK
voor andere strips van
Stefano Raffaele


KLIK
voor andere strips van
Christophe Bec
SARAH 1-2-3
1. De Kinderen van Salamanca - 2. Het Monster uit de Kelder - 3. De demonen van Little Valley

Stefano Raffaele + Christophe Bec
Microbe | 64 p. | € 9,95 (SC)
Horror
Exact tien jaar geleden waren we serieus onder de indruk van het eerste deel van deze Sarah. Het beklijvend verhaal over een dame met heel wat issues en het dreigend huis clos-sfeertje refereerde aan het betere thrillerwerk.

Wat was er zoveel jaren geleden nu allemaal gebeurd in het stadje Salamanca? Met welke demonen krijgen de hoofdpersonages allemaal te maken? Christophe Bec weet hoe hij ons richting puntje van de stoel moet dirigeren! In het tweede deel koos de auteur resoluut voor het monster-horrorgenre en laveerde hij Evil Dead-gewjjs langs alle clichés van het genre. En toen... toen werd het stil. Dupuis trok de stekker uit de reeks en het derde afsluitende deel kreeg geen Nederlandse vertaling meer nadat de reeks in het Frans verhuisde naar Les Humanoïdes Associés die zelf geen albums in het Nederlands uitgeeft. Gelukkig pikt Microbe na vijf jaar de griezeldraad weer op en komen we eindelijk te weten hoe het afloopt met Sarah en de haren. Het afsluitende deel staat bol van de complottheorieën, maar Bec weet er gelukkig wel een fijn einde aan te breien. Bij horrorverhalen zijn happy ends nooit een absolute garantie en we laten hier graag in het midden welk pad de scenarist heeft gekozen. Tekenaar Stefano Raffaele blijkt trouwens nog maar eens de ideale artiest om de groezelige setting in beeld te brengen.

We zijn dus heel blij dat Microbe deze reeks van onder het stof haalt en we zijn blijkbaar niet de enige: de gelimiteerde hardcoverintegrale bleek al snel uitverkocht in de striphandel. Enig puntje van kritiek: we snappen dat de uitgeverij het verschil wil maken en voor een andere cover kiest dan Dupuis tien jaar geleden. Maar laat het nu net dat dreigende voorblad zijn dat ons toen overstag deed gaan...
MARIO STABEL --- mei 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: