Star Wars: Darth Maul 1-2
COMPLEET TWEELUIK
Star Wars: Darth Maul 1-2
 
STAR WARS: DARTH MAUL
Zoon van Dathomir 1-2

Juan Frigeri + Jeremy Barlow
Dark Dragon Books | 64 p. | € 8,95 (SC)
Schitterende schurk
Darth Maul is deze maand alomtegenwoordig bij uitgeverij Dark Dragon Books. Enerzijds is er de uitgave van een legendarische strijd tussen hem en Darth Vader, anderzijds krijgen we een nieuw Darth Maul-tweeluik op de plank. Uit ervaring weten we dat deze schurk altijd actie en problemen met zich meebrengt.

Nadat Maul het Shadow-collectief oprichtte, trekt hij nu met zijn team ten strijde tegen Darth Sidious, graaf Dooku en generaal Grievous. In het begin zit hij zelfs gevangen bij Dooku en Sidious, maar Maul kan dankzij zijn team snel ontsnappen.

In album 1 zien we vooral een strijd tussen de duistere personages op zich. Dooku en Grievous bombarderen Ord Mantell, waar de schuilplaats van het Shadow-collectief zich bevindt. Die aanval voeren ze uit omdat ze denken dat Mauls moeder Talzin uit haar schuilplaats is gekomen om haar zoon te helpen. Eerst lijkt de groep van Maul vooral te incasseren, maar zij gaan over lijken en kunnen het tij toch nog keren.

In het tweede en laatste deel van de cyclus heeft Maul graaf Dooku en generaal Grievous zelf gevangengenomen, maar beslissen ze na een poosje om samen te werken nadat Obi-Wan, Mace Windu en hun Clone Troopers zich met de kwestie komen bemoeien. Hun gezamenlijke haat voor de Jedi is sterker dan de onderlinge afkeer en dat doet een 'mens' kantelen.

Spanning en wispelturigheid troef in het nieuwste verhaal vol plotwendingen, verraad en knap getekende gevechtscènes. Het tweeluik valt op geen enkel moment stil en zowel het tekenwerk als de inkleuring blijven van degelijke makelij. Meer Maul, graag!
SEPPE COOLS --- oktober 2018