Star Wars Legends: Darth Vader vs. Darth Maul
COMPLEET VERHAAL
Star Wars Legends: Darth Vader vs. Darth Maul
KLIK
voor andere strips van
Ron Marz
STAR WARS LEGENDS: DARTH VADER vs DARTH MAUL
Rick Leonardi + Ron Marz
Dark Dragon Books | 56 p. | € 18,95 (HC)
Clash of the titans
De gevechten in de Star Wars-films zijn bijna altijd legendarisch. Denk maar aan de strijd tussen Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker in Revenge of the Sith, hetzelfde gevecht een twintigtal jaar later of het meest recente gevecht tussen Rey en Kylo Ren. Een confrontatie die ook perfect in dit rijtje past, maar helaas nog niet op het witte doek verscheen, is deze tussen Darth Vader en Darth Maul. Gelukkig komt uitgeverij Dark Dragon Books met een vertaling van de comic die oorspronkelijk in 2001 verscheen, een tweetal jaar na de eerste kennismaking met Maul in de bioscoop.

Vader komt aan op de vulkanische maan Kalakar Six. Hij moet voorkomen dat rebellen er de gestolen plannen van de Death Star doorgeven. Eenmaal aangekomen, voelt hij iets bekends, wat hem nerveus maakt. Hij stuurt zijn Stormtroopers op verkenning, maar die worden al snel koelbloedig afgemaakt door een mysterieus iemand met een rood zwaard. Het blijkt Darth Maul, die terug tot leven werd gewekt. Enkele inwoners die het Keizerrijk bewonderen, hebben Darth Vader in een hinderlaag gelokt omdat ze hem niet geschikt vinden als Dark Lord — hij heeft nog te veel licht in zich. Wat volgt is een enorme clash, want er kunnen maar twee Siths zijn: de meester en zijn leerling. Vermits Darth Sidious dé grote leider is, moeten de twee anderen uitmaken wie blijft leven.

Darth Vader vs Darth Maul is een album uit de Legends-reeks, waarin onder andere ook de Thrawn-trilogie thuishoort. Het verhaal bevat bijna uitsluitend actie met een pagina's lang gevecht, waarbij tegelijk veel aandacht wordt besteed aan de juiste woorden om de onderlinge haat uit te drukken. We houden vooral van het recht voor de raapse scenario dat ervoor zorgt dat we altijd bij de les blijven en gewoon kunnen genieten van het verhaal zonder al te lang na te denken. We vragen ons wel af wat onder andere graaf Dooku, Asajj Ventress en moeder Talzin op de albumcover staan te doen, want die komen niet eens in het verhaal voor. Hoe dan ook blijft het wel een erg knappe en uitnodigende cover.

Deze strip is enkel verkrijgbaar als hardcover, maar deze confrontatie is er eentje die gewoon thuishoort in de stripkast van actieliefhebbers. We zijn alvast benieuwd welk Legends-album het volgende zal zijn!
SEPPE COOLS --- oktober 2018