Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 1-2
COMPLETE CYCLUS
Star Wars: Darth Vader: Brandende Zeeën 1-2
KLIK
voor andere strips van
Giuseppe Camuncoli


KLIK
voor andere strips van
Charles Soule
STAR WARS: DARTH VADER
Brandende Zeeën 1-2

Giuseppe Camuncoli + Charles Soule
Dark Dragon Books | 64 p. | € 8,95 (SC)
Spanning troef
Onderwaterplaneet Mon Cala is hotter dan ooit in het Star Wars-universum. Nadat we vorige maand kennismaakten met deze omgeving via de reguliere Star Wars-reeks (in de cyclus Muiterij op Mon Cala) keren we terug naar admiraal Ackbars heimat. En het zit ook deze keer echt niet mee voor de lokale bevolking...

Uit de vorige cycli kwamen we te weten dat Darth Vader de overgebleven Jedi tot op het bot wil uitroeien. Hij doet dat samen met zijn Inquisitors, voormalige Jedi die net als Darth Vader zijn overgelopen naar de duistere kant. Keizer Palpatine wil op zijn beurt dan weer zo veel mogelijk planeten aan zijn dictatuur onderwerpen. Mon Cala is het slachtoffer van dienst en doordat het grootste deel uit water bestaat, kunnen de bewoners zich nog verschuilen en is een invasie geen evidentie. Eerst krijgt koning Lee-Char nog vriendelijk de vraag of zijn planeet deel wil uitmaken van het Galactische Keizerrijk, maar dat kantelt al snel om nadat Darth Vader met zijn team arriveert. Het feit dat niet lang daarna een Keizerlijke shuttle wordt 'aangevallen' helpt niet bepaald. Jedi-meester Barr verblijft op de planeet met enkele volgelingen en dus wordt dit groepje gedwongen te vluchten of de confrontatie aan te gaan met Vader en de Inquisitors.

Brandende Zeeën is een cyclus die brandt van verraad, actie en lichtzwaarden. De tekeningen zijn weer piekfijn met een weldoordachte kaderkeuze van het auteursteam dat bestaat uit Giuseppe Camuncoli en Charles Soule. Ook het verhaal valt niet stil dankzij de klopjacht op meester Barr en de invasie op de planeet. Kortom: veel verkeerds valt er niet te zeggen over de nieuwste Darth Vader-cyclus, integendeel!
SEPPE COOLS --- december 2018