De Ridders van Heliopolis 2
DEEL 2 VAN VIERDELIGE REEKS
De Ridders van Heliopolis 2
KLIK
voor andere strips van
Jérémy Petiqueux


KLIK
voor andere strips van
Alejandro Jodorowsky
DE RIDDERS VAN HELIOPOLIS 2
Albedo, de Witte Fase

Jérémy Petiqueux + Alejandro Jodorowsky
Glénat | 64 p. | € 16,95 (HC)
Jérémy, de nieuwe fase
Met zijn 33 jaar is tekenaar Jérémy Petiqueux absoluut een van de rijzende sterren binnen het gilde der striptekenaars. Hij leerde het vak van wijlen Philippe Delaby en met de piratenreeks Barracuda debuteerde hij met zijn eigen serie. Dat was op scenario van Jean Dufaux en nadat deze reeks werd afgerond, ging Jérémy in zee met de inmiddels 89-jarige Alejandro Jodorowsky, een Chileens fenomeen dat met verschillende beroemde tekenaars heeft gewerkt. Hij is de schepper van onder andere De Incal, De Metabaronnen en de western Bouncer. Samen werken ze aan de vierdelige reeks De Ridders van Heliopolis.

Die ridders zijn een groep alchemisten die hun nieuwste lid een aantal beproevingen laten doorstaan op weg naar onsterfelijkheid. Nadat in het eerste album de zwarte fase werd doorlopen, is het nu tijd voor de witte fase. Waar in het eerste deel de introductie en de identiteit van de hermafrodietkoning Lodewijk XVII centraal stond, heeft hij nu zijn tweede opdracht gekregen. Een grote rol in dit album is weggelegd voor de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Diezelfde Napoleon onlangs nog tegen in De Piraten van Barataria deel 11.

Qua tekenwerk gaat Jérémy Petiqueux er steeds meer op vooruit. De hand van Delaby herkennen we nog steeds, maar als je dit album vergelijkt met het eerste deel van Barracuda merk je zeker de vooruitgang. Eigenlijk vinden we zijn tekeningen meer bij Murena passen dan die van de nieuwe tekenaar Theo Caneschi. Maar of Jérémy deze erfenis wil accepteren, is natuurlijk aan hem.

Jérémy heeft het in zich om tot een van de beste en bekendste tekenaars van de negende kunst te behoren. Dan heeft hij wel een held nodig die tot de verbeelding spreekt. Een held uit de categorie XllI, Largo Winch of Blueberry bijvoorbeeld. Scenaristen die dit soort reeksen tot een groot commercieel succes kunnen uitwerken, zijn weliswaar dun gezaaid.

Van Jodorowsky weten we dat hij graag over the top verhalen schrijft. Ook deze keer word je op je wenken bediend. Een vechtgorilla, je moet er maar op komen.
DAI HEINEN --- mei 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: