De Piraten van Barataria 12
LAATSTE DEEL
De Piraten van Barataria 11
KLIK
voor andere strips van
Franck Bonnet


KLIK
voor andere strips van
Marc Bourgne
DE PIRATEN VAN BARATARIA 12
Yucatán

Franck Bonnet + Marc Bourgne
Glénat | 48 p. | € 15,95 (HC)
Afscheid in stijl
Veel striphelden gaan niet of te laat met pensioen. Soms ligt het aan de auteurs die er niet genoeg van kunnen krijgen of aan de uitgever die zijn kip met gouden eieren niet wil opgeven. Helaas zijn er ook reeksen die door nieuwe auteurs richting de afgrond worden geduwd zoals ooit de Nederlandse trots Storm. Maar in stijl afscheid nemen zoals Franck Bonnet en Marc Bourgne doen met De Piraten van Barataria zien we maar zelden. Daarom is ons respect voor deze straffe piratenreeks alleen maar groter geworden. Een afscheid in de categorie zoals De As van Katharen of Blueberry. En eigenlijk vinden we dat ook de mooiste verhalen om mee af te sluiten.

De auteurs gaan ieder nieuwe avonturen tegemoet en hopelijk zien we ze snel weer terug. Tekenaar Bonnet werkt aan een nieuwe marine reeks over een Amerikaans oorlogsschip en van Bourgne weten we dat hij onder meer de schrijverspen van de jonge jaren van Alex hanteert. In stilte hopen we dat hij ooit weer met Roodbaard verder zal gaan, maar de kans daarop lijkt klein.

In dit laatste deel van De Piraten van Barataria laat Dominique zijn geliefde Artemis en hun taverne in New Orleans achter zich om weer avonturen aan de zijde van Jean Lafitte te beleven. Maar de tijden veranderen en de prijs van succes wordt steeds hoger. Artemis zal zich weer in een avontuur moeten storten om haar geliefde te redden. Hoe het met Catiche, Dominique, Jean Lafitte en krachtpatser Roustam eindigt, zal je zelf met plezier ontdekken.

Geniet nog een keer van de tekeningen van Franck Bonnet en het pakkende verhaal van Marc Bourgne. Helaas stopt weer een piratenreeks. Wie vaart in het gat dat wordt achtergelaten?
DAI HEINEN --- november 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: