De Kamasutra
COMPLEET VERHAAL
De Kamasutra
KLIK
voor andere strips van
Milo Manara
DE KAMASUTRA
Milo Manara
Glénat (Collectie Manara) | 72 p. | € 17,95 (HC)
Niet hoogstaand
In de Collectie Manara, met (integrale) heruitgaven van Milo Manara's strips, is het deze keer de beurt aan De Kamasutra. De eerlijkheid gebiedt ons al direct aan te halen dat Manara's versie van de erotische bijbel niet direct een van zijn hoogtepunten is geworden als maker van erotische strips.

Wie vertrouwd is met het werk van de Italiaan, zal vlug doorhebben dat het scenario niet hoogstaand is en dat hij er in deze strip voor kiest om zich vooral te concentreren op het tekenwerk. En ook hier blijkt hij er niet echt in te slagen het niveau van De Onzichtbare Man of De Schakelaar te halen. Bij momenten krijg je het gevoel dat bepaalde platen een haastklus zijn geworden met een gekopieerd eherhaling van decors terwijl op andere pagina's zijn talent weer komt bovendrijven.

Wel mooi meegenomen is de mooie hardcoveruitvoering met een dame op de cover die ons wel kan bekoren. Wat we weliswaar niet begrijpen, is de variatie in formaten in deze collectie. De Kamasutra is dus vooral een uitgave voor de liefhebbers van het werk van Manara. Wie zijn erotisch werk niet kent, raden we aan eerst een van de eerder genoemde werken in handen te nemen.
PETER ROTTHIER --- september 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: