Enola & de Fantastische Fabeldieren 3
COMPLEET VERHAAL
Enola & de Fantastische Fabeldieren 3
KLIK
voor andere strips van
Lucile Thibaudier


KLIK
voor andere strips van
Joris Chamblain
ENOLA & DE FANTASTISCHE FABELDIEREN 3
De Kraken die een Slechte Adem Had

Lucile Thibaudier + Joris Chamblain
Silvester | 32 p. | € 6,95 (SC)
Niet in de maling nemen
Na zaken met een waterspuwer en een eenhoorn ontfermt Enola, de dierenarts gespecialiseerd in fabel- en sprookjesdieren, zich over een kraken (een reuzenoctopus) die schepen aanvalt om de masten af te breken en die mee te sleuren onder water. Enola moet het dier beschermen tegen een afslachting door een walvisharpoenier en tegelijk uitzoeken wat er met de kraken scheelt om hem te kunnen helpen. We reizen met haar en haar kat Maneki mee naar de diepten van de zee.

Scenarist Joris Chamblain heeft inmiddels de reeks Yakari overgenomen en in het Frans heeft hij met Les Carnets de Cerise al langer een hit beet. Hij begrijpt voor welk jeugdig publiek hij werkt: hij neemt hen niet in de maling door hen niet ernstig te nemen en er een kinderachtige vertelling van te maken. Enola is in feite een heldin om naar op te kijken, een rolmodel voor kinderen die zelf nog naar hun plaatsje zoeken. Als volwassen lezer kan je daar ook van genieten.

De prettige tekeningen van Lucile Thibaudier versterken Enola's zelfzekerheid. Met haar fijne tekeningen, her en der geïnfuseerd met wat steampunkinvloeden, zet ze een aardig wereldje neer waar alles mogelijk lijkt. Hopelijk houdt Silvester de reeks vol en geeft het er niet voortijdig de brui aan zoals bijvoorbeeld met Amulet, ook zo'n goede reeks voor de jeugd, het geval lijkt.
DAVID STEENHUYSE --- oktober 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: