Ekhö - De Spiegelwereld 7
COMPLEET VERHAAL
Ekhö - De Spiegelwereld 7
KLIK
voor andere strips van
Alessandro Barbucci


KLIK
voor andere strips van
Christophe Arleston
EKHÖ - DE SPIEGELWERELD 7
Swinging London

Alessandro Barbucci + Christophe Arleston
Uitgeverij L | 48 p. | € 8,95 (SC) • € 18,95 (HC)
Elementary
Al zes albums lang weet het duo Alessandro Barbucci en Christophe Arleston, of nee, maar er maar onmiddellijk een trio van met inkleurster Nolwenn Lebreton, ons te vermaken met hun mix van een ongerijmde fantasywereld (een Duifje Vleugelslag, Roze Bottel en meneer Folio van de eenentwintigste eeuw), flinterdunne verhaallijnen
(zo dun dat zelfs een flinter opeens een dikke snee wordt) en weelderige, zwierige personages die bijna verdrinken in de massa knipogen en cameo's. En, goodness gracious me, album 7 is meer van dat.

Het verhaal kunnen we kort houden. Fourmille en Yuri zijn op vraag van de pausin onderzoekers naar het mysterieus verdwijnen van thee in Londense opslagplaatsen. Er is natuurlijk een kwaadwillig opzet, want het gebrek aan thee moet ervoor zorgen dat de preshaunen hun ware aard tonen zodat de regering een reden krijgt om hen tot de laatste preshaun uit te roeien. En dat moet te allen prijze vermeden worden. Dankzij het alter ego van dienst (elementary, my dear Watson) slagen ze erin de oorzaak te vinden. Wereld gered? Yep! En op naar het volgende avontuur.

Zoals steeds zijn de verwijzingen massaal aanwezig. Een korte greep: de dubbeldekbus, de British stiff upper lip, Jeeves, Harry Potter, James Bond, Star Wars, krakers, Soho, punk, pinten & pubs, The Beatles, Twiggy, drugs, de Eurotunnel, crickett en tot slot ook Winston Churchill en... Het Eiland met Fourmille in de rol van Sammy Tanghe! Die laatste hadden we echt niet zien aankomen.

Wat moeten we nog toevoegen over de tekenstijl van Barbucci? Verleidelijk? Sexy? Exuberant? Laat ons het maar gewoon op oogstrelend houden. Missen we iets? Theresa May als groupie van Joe Strummer? Blake en Mortimer als punkers ? The silly walk? Nope. En nagrinnikend schuiven we Blackadder III in onze dvd.
JOHAN DECLOEDT --- september 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: