Donjon Monsters 9
COMPLEET VERHAAL
DEEL 9 VAN TWAALFDELIGE REEKS
Donjon Monsters 9
KLIK
voor andere strips van
Joann Sfar

KLIK

voor andere strips van
Lewis Trondheim
DONJON MONSTERS 9
De Bewoners van de Diepten

Killoffer + Joann Sfar / Lewis Trondheim
Silvester | 48 p. | € 16,95 (HC met A3-kunstdruk)
Kijkstrip
In een onderzeese wereld valt een soldaat de vertrekken van Zwemeline binnen. Haar gezelschapsvis kan de belager doden waarop Zwemeline in paniek zijn uniform aantrekt als zijn metgezellen hem roepen. Zij hadden het op haar vader, een priester, gemunt in opdracht van de Grote Khan. Ze komt vervolgens in het gebied van de Moeradpiraten terecht waar monsters haar willen neuken dan wel vermoorden. Binnen de kortste keren raakt ze verzeild in een oorlog tussen Moeradisten en Batysken met de zoon van de Grote Khan in een huichelachtige rol. Hoe meer Zwemeline verstrikt raakt in de intriges, hoe meer ze een rol van betekenis vervult.

Joann Sfar en Lewis Trondheim bedachten dit hoteldebotelverhaal met een aantal grappige scènes en een afgehaspeld einde voor Killoffer, hun maatje bij de Franse uitgeverij L'Association. Grafisch is het een van de betere albums in de reeks met detaillistische plaatjes waar we in ons graag in verliezen. Er zijn geen twee gelijke zeemonsters en de aanvalsscènes zijn groots. Alleen al als kijkstrip is dit gewoon heel erg knap.

Prima idee om het decor van het Donjon-universum te verleggen naar de wereld onder de zeespiegel. Zo blijven Sfar en Trondheim zichzelf en hun lezers verrassen. Nog drie albums en ook deze Donjon-reeks is voltooid in vertaling.
DAVID STEENHUYSE --- december 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: