Dirkjan 24
STROOKJESSTRIPS
Dirkjan 24
KLIK
voor andere strips van
Mark Retera
DIRKJAN 24
Mark Retera
Mandarijn | 48 p. | € 8,50 (SC)
Polderhumor
In oktober hebben we altijd onze jaarlijkse afspraak met stripnerd Dirkjan. Al circa twintig jaar laat hij ons in willekeurige volgorde glimlachen, lachen en soms wat flauw kijken. Niet iedere aflevering vinden we even geslaagd, maar iedere langdurige relatie heeft zijn mindere tijden. Dit album vinden we een van de meest geslaagde van de afgelopen jaren. Alle bekende personages komen aan bod. De grappigste vinden we nog altijd Dirkjan zelf. Hoe flauwer des te beter, want de afhaalchinees is algemeen bekend om zijn oosterse gerechten, maar Dirkjan gebruikt hem wel heel hilarisch. Deze flauwe humor in combinatie met de stereotype tekeningen van Mark Retera zijn ijzersterk.

Behalve Dirkjan zijn kamergenoot Bert, de perverse leraar Van Druten en opa Bokma ook weer present. Bokma steelt de show als adjudant van wijlen prins Bernard. Maar zijn uitvindingen halen zelfs de rechtbank in het proces tegen de voormalige ontvoerder van Heineken, Willem Holleeder. Van Druten en de populaire luizenmoeder, het is vragen om te lachen.

Typische Nederlandse polderhumor, maar wel heel grappige. Op naar de volgende vierentwintig Dirkjans, de actualiteit leidt tot genialiteit.
DAI HEINEN --- oktober 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: