Detectives 2
AFGEROND VERHAAL
DEEL 2 VAN ZEVENDELIGE REEKS
Detectives 2
KLIK
voor andere strips van
Herik Hanna
DETECTIVES 2
Richard Monroe - Who Killed the Fantastic Mister Leeds?

Nicolas Sure + Herik Hanna
Silvester | 56 p. | € 16,95 (HC met prent), de SC verschijnt in maart
De ware ster
Los Angeles, 1935. Privédetective Richard Monroe springt uit een raam van de zevenenveertigste verdieping. Hij heeft de val overleefd, want de pagina erop vertelt hij met omzwachteld hoofd de politie de aanleiding voor die sprong en over de zaak die hij aan het onderzoeken was. Het draait allemaal om toneelspeelster Ava Lamont die op het podium haar tegenspeler James Crowley doodschiet. De kogel had een losse flodder moeten zijn, maar toch zien de toeschouwers op de eerste rijen, onder wie heel wat liefjes van Crowley, de inhoud van zijn hersenpan op het toneel vloeien. Een ongeluk of moord? Richard neemt Ava in bescherming die nu de hoofdverdachte is van een moord. Hij komt in een bijzonder onfrisse zaak terecht met het inmiddels gekende gevolg.

We waren wild van het eerste deel van deze reeks, een spin-off van het album Zeven Detectives in de conceptreeks Zeven. Opnieuw weet Fransman Herik Hanna een tekenaar met een originele en aantrekkelijke tekenstijl aan zich te binden. Maar wij weten wel beter: Hanna is de ware ster van deze nog jonge reeks. Hij verrast zonder af te stoten, hij zuigt je in zijn verhaal zonder dat je erin verloren loopt, hij doet je meedenken zonder het je al te lastig te maken en hij verwondert, sleept je mee en trakteert je op schitterende dialogen en heerlijke personages. De invloed van de betere comicreeksen laat zich welgevallen (hij groeide op met Dr. Strange, Daredevil en comics van Stan Lee, Frank Miller en Alan Moore). Ook de goeie, degelijke, opgevoerde suspense van Alfred Hitchcock is voelbaar. We kunnen er zo een sterrencast bij bedenken.

Deze stripreeks moet het niet hebben van de bekende auteursnamen, maar we denken dat Herik Hanna ons nog vaak zal plezieren en daarmee verdiende bekendheid zal verwerven.
DAVID STEENHUYSE --- mei 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: