Dan Cooper: De Integrale 3
AFGERONDE VERHALEN
DEEL 3 VAN TWAALFDELIGE INTEGRALE REEKS
Dan Cooper: De Integrale 3
KLIK
voor andere strips van
Albert Weinberg


KLIK
voor andere strips van
Jean-Michel Charlier
DAN COOPER: DE INTEGRALE 3
6. Het Waagstuk - 7. Het Escadrille van de Jaguars - 8. Het Geheim van Dan Cooper

Albert Weinberg + Albert Weinberg / Jean-Michel Charlier
Le Lombard | 200 p. | € 29,95 (HC)
Verslikken
Voor deze bespreking hadden we net zo goed de vorige kunnen kopiëren: drie sterke luchtvaartavonturen van de Canadese piloot en een superkort dossier. Wie thuis een volle kast integrales heeft staan, zal zich verslikken als hij de beperkte omvang van de dossiers in Dan Cooper bekijkt. Dat is wel vaker het geval met integrales van reeksen die bij Le Lombard verschenen.

Toch zette dat ons even aan het denken, want Albert Weinberg heeft Dan Cooper 41 keer opgevoerd wat in het Frans twaalf integrales opleverde. Daarnaast is Cooper zowat het belangrijkste dat Weinberg gerealiseerd heeft in zijn stripcarrière. Behalve een paar andere, kleine projecten lag de focus van de scenarist en tekenaar bij Dan Cooper. Het lijkt ons dan misschien logisch dat die dossiers nooit uitgebreid zijn per integrale en dat de uitgeverij de interessante dingen die over Albert en Dan te vertellen zijn, heeft verdeeld over al die integrales. In dit derde dossier vormen hoorspelen het thema. In de periode van de oorspronkelijke albums was televisie absoluut nog niet wijd verspreid en kon men als ontspanning hoorspelen op de radio volgen. Deze hoorspelen konden alle kanten uitgaan en zorgden een enkele keer voor paranoïde situaties tijdens Orson Welles' opvoering van War of the Worlds. Ook Dan Cooper ontsnapte niet aan een hoorspelversie. Meer info lees je dus in het dossier.

In deze verzamelaar zijn de delen deel 6 tot 8 opgenomen, zijnde de verhalen Het Waagstuk, Het Escadrille van de Jaguars en Het Geheim van Dan Cooper. Het zijn opnieuw drie boeiend geschreven verhalen — de eerste twee zijn van de hand van Jean-Michel Charlier — waarin piloot Cooper zijn capaciteiten als vlieger en mens kan tonen aan de (strip)wereld.
PETER ROTTHIER --- december 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief:
            Dan Cooper: De Integrale 2