De Buurtpolitie 2
AFGEROND VERHAAL
De Buurtpolitie 2
KLIK
voor andere strips van
Nix
DE BURTPOLITIE - ECHTE VERHALEN 2
Mister Moustache

Nix / Benus + Nix
Standaard Uitgeverij | 32 p. | € 6,50 (SC)
Evolutie
Niks nieuws onder de zon. Dat zijn de conclusies die we kunnen trekken na het aanschouwen van de tweede strip van De Buurtpolitie. Het team van de commissaris heeft voorlopig alvast de commerciële strijd met dat andere nieuwe stripfenomeen Baba Yega gewonnen om de jonge striplezer te overtuigen.

Wat zeker vast staat, is dat scenarist en tekenaar Nix er deze keer een beestenboel van gemaakt heeft. De man tekent blijkbaar net zo graag dieren als politiemensen. In dit tweede album haalt hij een halve dierentuin boven om het dorpje van De Buurtpolitie op stelten te zetten. Een vreemd figuur die via het internet exotische dieren aan de man probeert te brengen, is hiervoor verantwoordelijk. Hij schuwt een vleugje oplichting niet. Dat ondervindt de pastoor na de aankoop van een zebra. Gelukkig kan die zebra later nog gebruikt worden in een eventueel kerstverhaal. Het hele team gaat op jacht naar de verkoper en dat zorgt voor diverse hilarische toestanden.

Net zoals in de jongste jaargang op televisie wordt ook de populaire agent Koen naar voren geduwd als het belangrijkste personage. Het ijzer smeden als het heet isn noemen we zoiets. We kunnen de hele entourage rond dit project geen ongelijk geven. Hun broodje is de komende jaren waarschijnlijk wel gebakken. We hopen alleen dat er af en toe eens een straffer verhaal uit de pen van Nix komt, want Mister Moustache dreigt al naar het clichématige te evolueren en dat moet absoluut vermeden worden.

Grafisch gezien zit er alvast evolutie in de vaste personages. Nix krijgt de politieagenten steeds beter onder de knie. Wordt dit najaar vervolgd.
PETER ROTTHIER --- mei 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: