Androïden 3
DEEL 3 VAN CONCEPTREEKS IN VIER DELEN
Androïden 3
KLIK
voor andere strips van
Emmanuel Nhieu


KLIK
voor andere strips van
Sylvain Cordurié
ANDROÏDEN 3
Invasie

Emmanuel Nhieu + Sylvain Cordurié
Daedalus | 56 p. | € 17,95 (HC), de softcover verschijnt binnenkort
Nagenietmomentje
Voor het derde deel van de conceptreeks Androïden zien we Emmanuel Nhieu nog eens terug als tekenaar. Van zijn zevendelige reeks Nachtelijk Rood vertaalde Talent ooit twee albums. Het afgeronde verhaal binnen de conceptreeks is geschreven door Sylvain Cordurié die al een beschieden, maar gevarieerd palmares aan fantasy en sf bij elkaar schreef.

Achter het mooie coverdesign schuilt een verhaal dat begint met Jerrod die wordt gewekt uit een lange kunstmatige slaap. Zijn lichaam kreeg een organische update en ook zijn hersenen werden geherprogrammeerd door een vrouw die een telepatische gave heeft. Hij vindt de stad waarin hij opgroeide terug als een ruïne waar vreemde, uit puin samengestelde monsters lelijk huis houden. Van hem en zijn teamgenoten, die hij voorheen niet kende, wordt geacht zijn soort te redden, want de hele wereld is in dezelfde staat als Jerrods stad. Jerrod gedraagt zich weliswaar als een wat opstandige buitenstaander, maar zijn rol is veel meer van betekenis dan hij laat uitschijnen.

De vertelling leest hoofdzakeljk als een monoloog van Jerrod die zijn brutale visie op de feiten geeft. Die vertelformule is soms vermoeiend omdat het de vaart uit het verhaal haalt. Die gewenste vlotheid wordt bovendien ook nog eens verstoord door een niet altijd lekker lezende vertaling, toch een vaker voorkomend zeer bij Daedalus. De actie- en dialoogscènes zorgen dan weer voor het nodige vuurwerk, ook de uitdagende band tussen Jerrod en Amber is een troef van dit album.

Nhieus geweldig goeie tekeningen zijn de grootste troef. De uniformen, decors, het complete design van alles en nog wat en de betere bladschikkingen maken er een mooi album van. Nog eens doorbladeren na het lezen, leverde ons een nagenietmomentje op. Nu jij nog.
DAVID STEENHUYSE --- september 2018

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: